Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Smarta knappen Flic förenklas

5 år sedan

intro medium

Svenska innovationen Flic, den smarta trådlösa knappen som kan utföra valfria funktioner, har nu kommit i nya varianter med förprogrammerade funktioner. Tanken är att göra det smarta hemmet ännu enklare.

Den första versionen av succén Flic – som vi skrev om här – var en knapp som kunde användas för att komma åt olika funktioner som annars sköts via mobilen. Nu kommer fem nya versioner av knappen, alla med olika förprogrammerade funktioner:

  • Styr den digitala musikanläggningen med funktioner för bland annat Spotify och Sonos produkter. (Flic Music)
  • Kontrollera smart belysning i hemmet; tänd och släck lampor eller byt färg på ljuset. (Flic Lights)
  • Det går att lokalisera mobilen som har halkat mellan soffkuddarna eller ligger i ”fel” jackficka. Men det är bra som knappen sitter fastklistrad någonstans så att inte den också försvinner… (Flic Find)
  • En trygghetsåtgärd: med en knapptryckning skickas användarens aktuella gps-position till utvalda mottagare. (Flic Location)
  • Slipp springet från mobilen efter att kamerans självutlösare har satts på – tryck istället på knappen för att ta en selfie eller bild på upp till 50 meters avstånd. Fast så långt ifrån vill du kanske inte stå i alla fall. (Flic Selfie)

De nya Flic-knapparna kostar cirka 229 kronor och finns hos flertalet teknikkedjor. De kan användas med både Android- och Ios-telefoner.

Foto: Flic 

Läs också
Hela väggen blir en pekskärm
Dags att kasta tangentbordet
Skrivaren som får plats i handen