Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Hela väggen blir en pekskärm

4 år sedan

intro medium

Vi har tidigare tipsat om iKeybo¹ som förvandlar en vanlig bordsyta till ett tangentbord genom projicering. Nu kommer en innovation som går ett steg längre – och gör ALLA ytor till pekskärmar.

I grund och botten är den nya Xperia Touch² från Sony en liten projektor som också kan följa dina händers rörelser. Den projicerar ett gränssnitt på till exempel en vägg, ett golv eller ett bord. Med en kombination av infrarött ljus och en vanlig kamera håller den koll på vad du gör med händerna, så att det i praktiken blir som att styra en pekskärm på distans.

Ett användningsområdena är – förstås – spel, och det ger då associationer till de kroppsstyrda spel som blev populära när EyeToy³ introducerades till Playstation för drygt tio år sedan. Fast kompletterat med en ”skärm” på valfri yta alltså.

Inbyggd videospelare
Den nya projektorn kan även ha mer nyttoinriktad användning, eftersom den har stöd för bland annat Skype och olika Android-appar. Den har också ett inbyggt program för videouppspelning.

Kanske skulle den kunna passa för att till exempel smidigt dra igång en spontan presentation. Beräknat pris omkring 15 000 kronor.

Källor
Telia
Sony Mobile
Playstation

Läs också
Skrivaren som får plats i handen
Uppkopplad golfsko ger batter sving
Här är appen som löser ditt mobilstrul