Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

5 smarta funktioner i Office 365

4 år sedan

intro medium

Office programmen är ju något som de allra flesta av oss är vana att jobba med till vardags. Och för ett tag sedan cirkulerade ett inlägg på LinkedIn om en Excel guide som fick närmare 40 000 kommentarer på en väldigt kort tid. Så det fick mig att undra hur mycket av potentialen och funktionerna i Office paketet vi egentligen använder och kanske känner till?

Jag får ofta får nya aha-upplevelser när jag upptäcker någon smart funktion i programmen eller ett litet knep. Till exempel att jag kan redigera en PDF genom att öppna den i Word, med kortkommandot alt+enter kan jag radbryta texten i en cell i Excel, jag kan enkelt kan ta bort bakgrunden i en bild i PowerPoint, och genom att använda Office 365 kan jag uppdatera ett dokument via mobilen och fortsätta där jag var på min dator.

Smidare och snabbare med Office 365
Men det finns många fler smarta trix och funktioner att upptäcka och utforska. Har du till exempel koll på att det går att göra det här i Microsoft Office 365?

1. Istället för att skicka tunga filer över mail som studsar tillbaka, länka till filerna och sätt behörighet för mottagen att redigera eller endast läsa.

2. Skapa riktigt professionella presentationer och animeringar, snabbt och lätt med funktionerna Zoom och Morph i PowerPoint.

3. Spå framtiden genom Excel, eller i alla fall prognostisera till exempel försäljningsstatistik och få koll på lagret.

4. Chatta med kollegor när ni arbetar tillsammans i ett och samma dokument och i realtid se vem som uppdaterad vad (med OneDrive som ingår i Microsoft Office 365).

5. Direkt inifrån ett dokument söka efter en bild online och filtrera resultatet så endast bilder som är fria att användas visas upp.

Läs även vår artikel ”De 10 bästa nya funktionerna i Microsoft Office 365” för fler tips.

Flexibelt i molnet
Genom att använda molntjänsten Microsoft Office 365 öppnas dessutom möjligheter att arbeta enklare och mer flexibelt. Eftersom det är en tjänst som du prenumererar på kan du vara säker på att alltid arbeta med de senaste versionerna av programmen och applikationerna som ingår, utan komplicerade uppdateringar.

Det behövs inte heller någon egen server för att hantera e-post eller lagra dokument. Med en molntjänst kan du också komma åt dina filer och dokument från vilken dator eller läsplatta som helst. Det är inte ens nödvändigt att du har programmen installerade, utan de kan köras som webbapplikationer.

Nyfiken på ännu fler möjligheter att arbeta mer effektivt med Microsoft Office 365? Här kommer några fler länkar.

”7 tips for increasing productivity using Office 365”
”Get more out of Office 365”

“The Office 365 guide: 70+ tips”

Vi ses i molnet!

/Katja

Nyfiken på molntjänster och vad de kan göra för nytta för dig och ditt företag? Vi på Telia har samlat de bästa applikationerna på ett och samma ställe, vi kallar det för Telia App Market. Här hittar du allt från Microsoft Office 365 till digitala tjänster för enkel bokföring, säkerhet & virusskydd samt e-handel & försäljning. Läs mer om våra tjänster här.