Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Överblicka utgifterna med Tink

2 år sedan

Nu vill skaparna bakom budgetappen Tink hjälpa användarna med fler delar av privatekonomin.

Svenska appen Tink har hyllats för att den underlättat för användarna att få bättre koll på utgifter och sparande.

Du kan nämligen ansluta dina konton och betalkort till Tink och då hämtas informationen från ditt bankkonto. Genom smarta kategoriseringar får du då en överblick över hur mycket pengar du lägger på exempelvis mat, nöjen och resor.

Vill ersätta banktjänster
Nu vill skaparna bakom Tink expandera och förhoppningen är att appen ska bli en fullskalig banktjänst och bolånen är först ut. Sedan i februari i år går det att se över sitt bolån via appen – och flytta det för att få bättre ränta.

Du får uppdateringar när bolånet förändras och kan också se vad andra i din närhet har för boränta. Det går även att betala räkningar i appen och öppna sparkonto med sparränta.

Praktisk överblick
I senaste avsnittet av podcasten Digitalisterna tipsar Kjell Eriksson om Tink, och han är positiv till den ekonomiska överblicken som appen ger.

– Jag gillar att man får en översikt över privatekonomin. Men möjligtvis blir jag lite rädd för att de liksom snor ens information, säger Kjell.

Poddkollegan Daniel stark är dock inte särskilt orolig:
– De använder ju den information som banken har om dig. Och så är det hyfsat stora investerare bakom. Men det är klart att man ska vara vaksam till vilka man ger bort sin information, säger Daniel Stark i podcasten.

Hör hela diskussionen om Tink i senaste avsnittet av Digitalisterna

Kategorier