Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Var någonstans vill du jobba idag?

5 år sedan

intro medium

De aktivitetsbaserade kontoren, där vi inte längre har våra egna fasta skrivbord och arbetsplatser, är helt klart här för att stanna. När möjligheterna att arbeta mobilt ökar lavinartat blir det allt fler som väljer att sitta på andra ställen och jobba, inte bara hemma.

Så varför inte jobba från ett mer otippat ställe, som exempelvis en kyrka? Ekensbergskyrkan i Solna bjuder nämligen på tisdagar och torsdagar in alla som vill sitta och jobba en stund i lugn och ro några timmar.

Många tillfälliga kontor
Poppice (Pop-up offices) är ett nytt smart koncept, nämligen en sökmotor där du kan hitta mötesrum och tillfälliga arbetsplatser direkt. Jämför priser och boka via tjänsten. Det finns arbetsplatser för 1–20 personer, med allt från tips på tillgängliga caféer till korta, snabba bokningar hos någon av de 80 hotell- och konferensanläggningar i Stockholm som är anslutna till tjänsten.

Poppice
Poppice – hitta mötesrum och tillfälliga arbetsplatser runt om i Stockholm. Till exempel Convendum på Vasagatan som har stora och små rum för alla tillfällen.


Men det dyker också upp allt fler andra varianter, till exempel olika Hoffice-nätverk (home+office=Hoffice) runt om i landet, bland annat i Malmö/Lund och Stockholm. Där bjuds deltagare in, framförallt via sociala medier, till att komma hem till varandra och jobba i grupp. Ett klart intressant fenomen, dels för att det ger ensamarbetande företagare möjlighet till social samvaro med både peppning och kreativt idéutbyte.

Ett annat tips är Coffice som ger möjligheten  att arbeta på caféer under mer ordnade former, det vill säga att du betalar för en plats – och sen får fritt kaffe eller te, istället för tvärtom.

dator_bord_telefon
Coffice – arbeta på café under ordnade former.


Så, jag skulle utan tvekan sätta en slant på att kontoren kommer att bli allt mindre framöver – med tanke på alla nya möjligheter som dyker upp. Var trivs du allra bäst med att sitta och jobba?

/Katja

Nyfiken på molntjänster och vad de kan göra för nytta för dig och ditt företag? Vi på Telia har samlat de bästa applikationerna på ett och samma ställe, vi kallar det för Telia App Market. Här hittar du allt från Microsoft Office365 till molntjänster för enkel bokföring, säkerhet och virusskydd samt responsiva hemsidor. Läs mer om våra tjänster här.