Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Nya smarta (och mindre smarta) sätt att jobba mobilt

5 år sedan

intro medium

Varje gång jag läser om trender i arbetslivet så nämns att vi kommer att vilja jobba mer mobilt framöver. Tror jag det, efter att ha läst att bland den nya generationen medarbetare – millenials – är det bara en fjärdedel som räknar med att jobba under fasta, regelbundna kontorstider.

Det är nya tider som gäller, i dubbel bemärkelse. Detta ställer krav på att kunna arbeta mobilt för att utföra sina arbetsuppgifter – ska man vara flexibel i tid, behöver man också vara flexibel i rum. 

Tagit mobilitet till det yttersta
Nissan har dragit sitt strå till stacken och erbjuder en typ av flexibilitet med e-NV200, en elbil som rymmer en komplett kontorsplats bakom förarsätet. Ja – inklusive en espressobryggare!

Om du istället vill ha kontorsplatsen med dig när du åker kommunalt kan du satsa på Boxed, fast det ser ut att bli lite tungt att släpa på i längden… Bättre då att ha kontorsplatsen inbyggd i resväskan!

Tuive - Transformers. Multi funktionell resväska.
Tuvie – Transformers. Multifunktionell resväska.


Tänk på ergonomin
När du arbetar mobilt kan det ibland vara knepigt att få till en bra ergonomisk lösning. Ett enkelt sätt är dock att stå och jobba en stund, genom att förvandla ett vanligt bord till ståbord. Och hemma i soffan kan det vara bra att ha ett ordentligt stöd för datorn eller surfplattan.  

The LapPad
The LapPad – stöd för dator och mobil.


Skydda känslig information
En sak bara: tänk på säkerheten när du arbetar mobilt. Det är väldigt lätt att nyfikna och obehöriga blickar hamnar på din skärm – men det är faktiskt lika lätt att dölja det du jobbar med. Ett smart skärmskydd gör att du själv ser perfekt, men att inget syns från sidan.

Tänk också på att ha ett stabilt antivirusprogram, som Protection Service for Business, installerat så att alla dina enheter – mobiltelefoner, surfplattor och datorer – är skyddade mot virus, skadeprogram och intrång.

Nya pendlingsmöjligheter
Men även om nu möjligheterna att arbeta mobilt ökar så behöver de flesta av oss åka in till kontoret då och då. Och jag gissar att jag inte är den enda som jobbar lite på bussen eller pendeltåget.

1rebel
Rebel1 – gör ett spinning pass på väg till jobbet.


Ett annat sätt att spara tid i vardagen skulle vara att klara av träningen på väg till jobbet – varför inte med ett spinningpass på själva bussen. Vi får väl se om bussen kommer till Sverige i framtiden!

/Katja

Nyfiken på molntjänster och vad de kan göra för nytta för dig och ditt företag? Vi på Telia har samlat de bästa applikationerna på ett och samma ställe, vi kallar det för Telia App Market. Här hittar du allt från Microsoft Office365 till molntjänster för enkel bokföring, säkerhet och virusskydd samt responsiva hemsidor. Läs mer om våra tjänster här.