Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Få ut det mesta av julledigheten

5 år sedan

intro medium

Årets julhelg är ingen höjdare när det gäller att få till en sammanhängande ledighet, men visst skulle det sitta fint med lite avkoppling från jobbet efter de stressiga dagarna och veckorna  nu innan jul. Så varför inte passa på att jobba hemifrån, helt eller delvis, för att få lite variation och slippa pendlandet?

Jag och många andra kommer nog passa på att ta ut några timmars ledighet någon dag – så länge vi kan vara med på det där inbokade mötet, skicka och godkänna fakturor eller något annat som inte kan vänta till efter årsskiftet.

Den ultimata lösningen
Microsoft Office 365 är en molntjänst som passar perfekt för att utföra uppgifter på distans. Tjänsten ger dig tillgång till de senaste versionerna av programmen i Office-paketet (bland annat Excel, Word och Power Point) och adderar några andra smarta delar som Outlook, OneDrive, Skype och SharePoint.

4 bra anledningar till att ta steget upp i (Office)molnet

Vad för smarta saker kan du göra med Office 365?
Låt mig ge några exempel:

  • I OneDrive kan ni arbeta flera personer samtidigt i ett och samma dokument – från helt olika platser. Dessutom med full säkerhet. Ändringarna syns i realtid och den senaste versionen sparas automatiskt; ingen risk för att någon arbetar i en gammal version av dokumentet alltså. Du kan själv jobba i ett och samma dokument från olika enheter – till exempel från din datorn och din mobilen – och du ser alltid senaste versionen.
  • Med 1 TB lagringsutrymme per användare tar det ett tag innan servern säger ”stopp, dags att rensa!”. Använder ni externa hårddiskar eller USB-stickor? Glöm det, kör mot molnet istället – det är säkrare och smidigare.
  • Ta årets sista möten på distans. Skype for Business gör att ni kan mötas i HD-videosamtal där ni dessutom kan dela dokument och presentationer under mötet. (Den typen av möten kan för övrigt vara mer effektiva än de traditionella, har det visat sig).
  • Skippa långa mailtrådar. En snabb fråga till en kollega? Använd chattfunktionen i Skype for Business och lägg på fler funktioner om det visar sig behövas; röstsamtal, video eller skärmdelning.

Finns många smarta molntjänster
Har du inte arbetssysslor som utförs i Office 365? Här är några andra molntjänster som är användbara när du ska se till att få lite extra julledigt från kontoret:

  • Hogia Smart – Är ett smart bokförings- och faktureringsprogram så att du kan hantera alla fakturor även utan att vara på plats på kontoret.
  • Fieldo – Lägg arbetsordern i molnet och kommunicera med personal i fält och kunder från mobilen eller surfplattan.
  • Postman by Paloma – Ett komplett verktyg för att skapa och följa upp säljande nyhetsbrev och marknadsföring via e-post, funkar även att sköta via mobilen.

…Och du, se också till att du skyddar dig och säkrar kunders känsliga information genom att använda Protection Service for Business.

Unna dig tid för återhämtning
 Men oavsett möjligheterna till jobbande mellan helgdagarna så är det viktigt att ta sig tid att inte jobba för att hinna återhämta sig, det framhåller bland annat Stressforskningsinstitutet. De tipsar också om hur du kan göra för att få ut mesta möjliga av dina lediga dagar:

Få ut det mesta av julledigheten

Gör det motsatta mot vad du brukar göra. Är du jätteaktiv på jobbet – ta en passiv semester. Är du passiv på jobbet, exempelvis om du sitter mycket, rör på dig mer.
Planera inte för mycket. Sänk ambitionsnivån och ta dig mer tid till att vara spontan.
Skapa kommunikationsfria zoner. Stäng av mejl och mobil och ta en ordentlig paus från jobbet.

Så, med detta vill jag passa på att önska en riktigt härlig jul!

/Katja

Nyfiken på molntjänster och vad de kan göra för nytta för dig och ditt företag? Vi på Telia har samlat de bästa applikationerna på ett och samma ställe, vi kallar det för Telia App Market. Här hittar du allt från Office 365 till molntjänster för enkel bokföring, säkerhet och virusskydd samt responsiva hemsidor. Läs mer om våra tjänster här.