Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Att surfa via sin mobil blir allt vanligare!

4 år sedan

Hur är det vanligaste sättet du surfar på? Mobilt eller via dator? Att använda sin mobil (eller läsplatta) när man surfar har blivit allt vanligare de senaste åren.

Enligt statistik som analysföretaget Statcounter tagit fram och som presenterades i The Guardian så skedde 51,3% av det globala surfandet via en mobil under oktober i år och det är första gången som mobila plattformar har gått förbi datorer.

Så att mobilanpassa sina hemsidor blir av naturliga skäl allt viktigare både ur ett kundperspektiv men också då det idag är så att Google prioriterar mobilanpassade hemsidor vid sina mobila sökresultat före andra hemsidor.

Under de senaste åren har ledordet inom webbutveckling varit att gå ”mobile first”. Mobile first innebär att man ser till att anpassa sin hemsida för att fungera bra i en mobil webbläsare. Ni har säkert ibland hamnat på en hemsida som inte är mobilanpassad och det är ofta svårt (tom hopplöst) att hitta det du söker. Min uppfattning är att detta blir allt mer ovanligt dock vilket tyder på att allt fler har förstått vikten av Mobile first.

Ha en bra vecka.

Vi hörs snart igen,

Jessica

Kategorier