Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Android fortsätter att växa!

4 år sedan

Jag reser ju en hel del till många olika länder i Eurasia och varje gång jag är Sverige så slås jag av att `alla` har en iPhone av någon sort. I de andra länderna är det betydligt mindre vanligt att se en iPhone, där ser man ofta andra mobiltillverkare med den gemensamma nämnaren Android operativsystem.

Och när jag läser om senaste siffrorna från Strategy Analytics så kan jag konstatera att Android fortsätter ta marknadsandelar från alla andra konkurrenter.

Apple iOS tappade mot Android och plattformar som Blackberry och Microsofts Windows Phone har enligt de senaste siffrorna i princip försvunnit på marknaden.

Så här ser siffrorna ut gällande globala marknaden:

Android 88,5% (84,1)
IOS 12,1% (13,6)
Övriga 0,3% (2,3)

Här kan du läsa om hela rapporten från Strategy Analytics.

Trevlig helg,

Jessica

 

Kategorier