Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Google lanserar nya mobiltelefoner!

5 år sedan

I tisdags lanserade Google sin nya serie av smartphones kallad Pixel. De nya telefonerna skall rikta sig till de som vill ha det bästa. Pixel finns i två versioner: Pixel och Pixel XL. De är väldigt lika varandra men skiljer sig på skärmstorleken då Pixel har en 5 tum skärm och Pixel XL har en 5,5 tum skärm. Den större skärmen i Pixel XL innebär också att den har ett lite större batteri än Pixel. Enligt Google skall ca 15 minuters laddning räcka för att få sju timmars batteritid. Låter ju helt otroligt bra (säger hon som är så trött på tveksam batterikapacitet) men det återstar och se om det stämmer I verkligheten då batteritid kan definieras olika.

Pixeltelefonerna har den senaste versionen av Android OS med kodnamn Nougat och de är dessutom de första telefonerna med inbyggt stöd för Googles assistent (som i stort påminner om iPhone:s Siri). Googles assistant är gjord för att begripa röstkommandon, tolka dem efter sammanhang och hjälpa användaren med allt från att boka biljetter till att planera olika resor och diktera sms/få sms upplästa. Den här assistenten bör ses som en förlängning av Googles sökmotor, all deras artificiella intelligens och gigantiska ansamling av data som Google har tillgång till. Om den funkar som tänkt så innebär det att jag som användare i större utsträckning interagerar med mobilen genom att ställa frågor och ge den `kommandon`, i stället för som idag klicka och skriva på skärmen.

Google Pixel och Pixel XL ska lanseras i tre färger med de väldigt tydliga (och ironiska?) namnen Quite Black, Very Silver och Really Blue. Lansering sker i slutet på oktober i USA men det är ännu oklart när de kommer till Sverige. Kolla gärna här för mer info/demo.

Det händer en hel del på mobilmarknaden just nu, inte många veckor sedan Apple lanserade sina nya telefoner och förra veckan annonserades det ju att Blackberry slutar tillverkas. Blir en fortsatt spännande höst.

Vi hörs snart igen,

Jessica

6 Kommentarer

 1. Magnus 5 år sedan

  Det är är ju faktiskt något som verkar intressant, när kommer den till er?

  1. Jessica Levin 5 år sedan

   Hej,
   Vi vet inte nar dessa telefoner kommer till Sverige sa det ar for tidigt att saga men vi kommer att aterkomma med mer information nar vi vet.

   Mvh
   //Jessica

 2. Gustav Gager 5 år sedan

  Hej!
  Kommer Telia att ta in Pixel på samma sätt som Iphone?

  1. Jessica Levin 5 år sedan

   Hej,
   Vi vet inte nar dessa telefoner kommer till Sverige men kommer att aterkomma med mer information nar vi vet.

   Mvh
   //Jessica

 3. Isak Lieback 4 år sedan

  Kan ni maila mig när man kan köpa telefonen från er på Telia?

  1. Telia Kundservice 4 år sedan

   Hej Isak!
   Vi har tyvärr ingen information om när vi får in telefonen till vårt lager, men håll gärna utkik på Telia.se!

   /Bella