Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Blackberry lägger ner sin tillverkning av mobiltelefoner

5 år sedan

Jag minns åren kring 2010 och hur vi diskuterade om vi skulle eller inte skulle satsa på Blackberry. Det fanns pros and cons men redan då kändes det som att det över tid inte var intressant och affärsmässigt att satsa på. Deras `nisch`var för smal och begränsad och Android och iOS som ecosystem var redan då så dominerande i alla fall på vår marknad Sverige. Blackberry fick ju aldrig något större genomslag på den svenska marknaden. Globalt var dock Blackberry länge en av de stora. Vem minns inte Barack Obama med sin Blackberry?

Men i förra veckan blev det officiellt att den kanadensiska leverantören slutar att tillverka telefoner och i stället ska de fokusera på mjukvaran. Hårdvaran ska de outsourca till lågkostnadsländer så i framtiden kommer Blackberry (märkta) telefoner varken att designas, utvecklas eller produceras av Blackberry.

Det här kommer inte som en stor överraskning för någon gissar jag då Blackberry har minskat sin marknadsandel successivt under ett antal år och försäljningen har gått trögt, för att uttrycka det milt. Ar det någon av er som tidigare har använt sig av Blackberry? Eller tom använder sig av Blackberry idag? Spännande att höra hur ni reagerar på den här nyheten.
Vi hörs snart igen,
Jessica