Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Om att ringa ifrån en telefonkiosk?

5 år sedan

I förra veckan var jag ledig (Bayram ledighet här i Turkiet) och jag reste med barnen till London. Första dagens tur i centrala London så sprang vi på många av de röda klassiska telefonkioskerna och mina barn kunde inte riktigt förstå vad detta är för något (i Sverige eller här i Turiet ser man inga telefonkiosker). Så vi hade en intressant diskussion om vad en telefonkiosk är för något och varför man behöver dem (har behövt dem är väl egentligen mer rimligt?). Det är knappt greppbart för barnen med telefonkiosker. För mig är det knappt greppbart att tiden har gått så fort och utvecklingen av våra behov av att vara uppkopplade och ständigt nåbara har eskalerat de senaste åren. Både då vi är yrkespersoner och då vi är `vanliga` konsumenter (de här rollerna blir ju för många alltmer desamma och behoven är också samma).

Idag är många  uppkopplade med sin mobiltelefon och/eller andra mobila terminaler (surfplattor, bärbara datorer) då de är på resande fot och inte många, i alla fall såg vi ingen, som nyttjade telefonkiosker nu i London. Att ta med sig sin mobil på jobbresan eller semesterresan har blivit väldigt vanligt och numer har man bra kostnadskontroll då man reser inte minst inom Europa/EU.

Så även om jag tycker att de röda telefonkioskerna i London är fina och retro-coola så fördrar i alla fall jag att använda mig av mina mobila enheter då jag reser.

Kolla gärna in mer tips om hur du kan jobba smart utomlands här.

Vi hörs snart igen,

Jessica

p.s fotot taget då vi utforskar en telefonkiosk i West End i London