Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

4 bra anledningar till att ta steget upp i (Office)molnet

6 år sedan

Se senaste veckorna har jag varit på resande fot en hel del och numera känns det som en självklarhet att ha tillgång till min e-post, filer och dokument, men också att kunna samarbeta med mina kollegor, oavsett var jag befinner mig och vilken enhet jag än använder.

Samtidigt inser jag att det inte alltid har varit så, när jag växte upp var datorn en stor burk på golvet, skärmen 40 cm tjock och jag kopplade upp mig mot nätet via telefonmodemet. Att uppdatera ett Excel ark eller skicka filer i ett mail via mobilen fanns inte på kartan.

Som tur är så har Office-paketet fått ett rejält uppsving i och med den molnbaserade versionen Office365. De smarta funktionerna borde få vem som helst att omedelbart bli förälskad i molntjänster. Går du i tankarna om ta steget upp i Office-molnet? Här är 4 riktigt bra anledningar:

1. Du har alltid senaste programversionen
En av de smartaste sakerna med Office tycker jag är att man inte behöver tänka på att uppgradera programversioner eller uppdatera licenserna – det rullar på automatiskt och man har alltid senaste versionen av exempelvis Word och Excel på sina datorer och telefoner. Sådant sparar tid även för ett litet företag utan egen IT-avdelning.

2. Dela filer säkert oavsett var du är
Att komma åt filer och dela kalendrar eller projektmappar var ni än befinner er är förstås också smidigt för alla, oavsett storlek på företaget. Fördelen med Office365 är att IT-säkerheten är hög och trösklarna samtidigt låga eftersom de flesta känner igen sig i programmen.

3. Glöm ctrl + S
Den kanske allra största fördelen med att arbeta i molnet är att du aldrig behöver trycka ctrl + S för att spara ändringarna i en fil. Och pajar datorn eller mobilen har du alltid den senaste versionen av dina filer i molnet. Externa hårddiskar i alla ära, men vem har tid att skapa backuper var och varannan dag?

4. Håll koll på anteckningarna
Just integrationen mellan olika program är något jag gillar. Office365 har också fått mig att upptäcka nya program i sviten, som anteckningsverktyget OneNote. Gillar du Evernote kommer du att känna igen principen med möjlighet att skapa olika anteckningsböcker och lyfta in skisser, bilder och diagram direkt från andra platser. Jag skriver ner snabba kom-ihåg i telefonen så synkas anteckningarna med skrivbordsversionen lagom tills jag är på plats framför datorn igen.

…Och till sist:
Det finns dessutom flera fördelar med att skaffa Office365 (och så klart även andra molnlösningar) via Telia och Telia App Market. Du får tillgång till vår lokala support på svenska, du kan enkelt lägga till eller ta bort användare när du vill och du betalar månadsvis via faktura.

Vi hörs snart igen!

/Katja

 

Nyfiken på molntjänster och vad de kan göra för nytta för dig och ditt företag? Vi på Telia har samlat de bästa applikationerna på ett och samma ställe, vi kallar det för Telia App Market. Här hitta du allt från Office365 till molntjänster för enkel bokföring, säkerhet och virusskydd samt responsiva hemsidor. Läs mer om våra tjänster här.