Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Den 13 september kommer uppdateringen iOS 10

5 år sedan

Snart är det dags och ladda ner nya iOS 10. Den 13 september är det äntligen dags.
Vanligtvis brukar uppdateringen kommer på kvällen svensktid och de första timmarna tar uppdateringen väldigt lång tid då det är många i hela världen som vill uppdatera samtidigt. Har man inte lika bråttom rekommenderas att testa morgonen efter, då är det betydligt lättare.

Men vad är det som är nytt med iOS10?

För dig som företagare
Du kan nu gå från en av dina enheter till en annan. Det betyder att du kan börja på din iPhone sedan gå över till din mac för att sedan avsluta på din iPad. Allt detta genom nya iWork och iCloud. Du kan även streama video från din iPhone/iPad till din tv via Apple TV. Allt synkas dessutom så när du uppdaterar ett dokument eller en bild så visas de sista versionerna på dina andra enheter.

Du kan skicka textmeddelande från alla dina enheter. Det betyder att du kan ta emot dem på din iPhone men svara via din dator eller via din iPad.

Dela filer trådlöst med AirDrop är nu enklare. Stora filer som annars kanske fastnar i din e-post kan nu skickas över via AirDrop.

Universella urklipp gör att du kan kopiera på din iPhone och sedan välja och klistra in i ett dokument på din mac, eller tvärtom.

CarPlay är det enklaste och säkraste sättet och använda sin iPhone i bilen. Du kan då färdbeskrivningar, lyssna på musik eller ringa samtal – samtidigt som du håller ögonen på vägen.

iOS-uppdateringar är alltid gratis, det ingår men det är inte alla iPhone/iPads som klarar av dem, detta beror på hur gamla de är.

För dig som privatperson
Med nya iOS 10, kommer den största uppdateringen någonsin. Allt det som du gillar kommer bli ännu bättre. Du kommer kunna uttrycka dig på helt nya sätt med meddelanden. Hitta rätt resväg men ny design på Kartor. Återuppleva minnen med dina Bilder och Siri kommer hantera fler appar än tidigare.

Musikappen är omdesignad och gör det enklare för dig att njuta av din favoritmusik. Du kan också följa texten samtidigt som du lyssnar på dina favoritlåtar, så nu finns det inga hinder att sjunga med och leva sig in i musiken.

Med nya Hem-appen kommer du kunna tända lampor, låsa upp dörrar och till och med dra upp persiennerna – alltihop på samma gång om du vill – allt är upp till dig. Du kommer kunna koppla samman flera olika prylar till appen och på så sätt ha koll på ditt hem även om du inte är hemma.

3D Touch kommer nu även i appar som Kalender, Väder och Aktier. Du behöver bara trycka på apparna och olika val kommer direkt upp utan att du behöver öppna själva apparna.

Appen Bilder kommer hjälpa dig att återupptäcka gamla minnen och göra snygga filmer av dem. Vem minns inte födelsedagskalas eller andra viktiga händelser som kan delas och visas upp igen?

Din information är alltid säker, då din integritet alltid har högsta prioritet. All data ligger lokalt på din smartphone/surfplatta och inte hos Apple.

iOS 10 är världens mest avancerade mobila operativsystem. Det är enkelt och använda men det är upplevelsen, kombinationen mellan hårdvara och mjukvara som gör att iPhone/iPad och iOS 10 kommer vara perfekta för varandra.

Nya iOS 10 fungerar på följande enheter:
Skärmavbild 2016-09-11 kl. 16.36.41

Innan du laddar ner nya iOS 10, se till och säkerhetskopiera din iPhone/iPad.
Inställningar – Allmänt – iCloud – Säkerhetskopiera nu och se till att iCloud-säkerhetskopia är aktiverad.

Läs mer om säkerhetskopiering