Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Ikväll kommer Apple med nyheter och det är spännande av många skäl

5 år sedan

Idag kl 19.00 svenskt tid är det dags för #applevaka och spekulationerna om vad som komma skall är i full gång. Jag avhåller mig från att spekulera men hoppas att det blir några intressanta och spännande nyheter som förhoppningsvis kan göra våra (arbets)liv enklare och effektivare. Apple har ju haft en förmåga att komma med många nya produkter och funktioner som påverkat oss alla oavsett om vi valt att köpa en appleprodukt eller inte då många konkurrenter hakat på nyheterna.

Samtidigt visar den senaste sammanställningen från Gartner att iPhones marknadsandel fortsätter att sjunka i världen. Under årets andra kvartal landar Android på 86,2% av mobilmarknaden. Enligt Gartner beror det på att allt fler människor lämnar fast telefoni och går över till mobilt. Och då Android mobiler är mer tillgängliga i låg- och mellanprisklassen är marknadsökningen därför helt logisk enligt Gartner.  Just tillgänligheten av mobiler i låg- och mellanprisklassen tror jag påverkar utvecklingen mycket  och det ser jag tydligt i den delen av världen (Eurasia) där jag jobbar mycket. Här är det relativt få som har råd att köpa en iPhone (eller annan high-end telefon).

Det är märken som Samsung, Huawei och Oppo som är de som säljer bäst på den globala marknaden just nu. Totalt under andra kvartalet 2016 såldes lite mer än 344 miljoner nya mobiltelefoner över hela världen, det är en svindlande siffra tycker jag. Jämfort med 2015 så är det en ökning med 4,3%.

Så kvällens #applevaka blir spännande av många skäl. Följ garna oss på www.telia.se/foretag för senaste information från kvällens event.

Vi hörs snart igen,

Jessica