Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Konsten att få företaget att låta rätt – och lagom mycket

5 år sedan

intro medium

Jag älskar musik och lyssnar på Spotify dagligen och hör jag en bra låt lägger jag till den i några av mina egna låtlistor som jag passande döpt till: Happy, Springa eller Hangout. Musik väcker känslor hos de flesta av oss. På gymmet, bussen, jobbet och inte minst när vi shoppar eller äter ute.

Musikens betydelse för försäljning har många företag upptäckt. Musik är ett viktigt konkurrensmedel som både kan få kunder att stanna kvar längre och köpa mer. Men att ljudnivån skulle kunna påverka oss konsumenter visste jag inte.

Håll koll på volymen och välj rätt låtar

En undersökning som Heartbeats international AB gjort visar nämligen att 44 procent av de tillfrågade kan lämna en butik om musiken är för hög eller störande. Det här är knepigt, även låg musik kan bli ett irritationsmoment eftersom den riskerar att uppfattas som brus i bakgrunden. Men vad du än gör – stäng inte av. Den yngre generationen har svårt att vara utan musik när de är i en butik.

Det är också viktigt att definiera hur ditt varumärke låter. Du måste helt enkelt spela rätt typ av låtar. Vilka känslor vill du väcka? Vem spelas musiken för och varför? En idé kan vara att variera musikvalet beroende på tid på dygnet. Mitt tips är Spotify Business där du hittar unika låtlistor för företag som har anpassats för olika sinnesstämningar och tidpunkter.

Spotify Business unika spellistor för företag
Spotify Business – unika spellistor för företag

Glöm inte att göra rätt för dig

Att spela musik har många positiva aspekter men det är även viktigt för dig som företagare att betala för det. I undersökningen framgick att närmare hälften skulle få en negativ syn på ditt företag om du inte gjorde rätt för dig. Så glöm inte att betala artister, musiker och upphovsmän, det är därför STIM och SAMI finns.

Och sist men inte minst så måste jag bara dela med mig av lite underbar fakta som företaget Sony kom fram till – hundar föredrar Beyoncé framför Beethoven.
Så vill du göra dina fyrbenta besökare glada ska du spela ”Single Ladies”!

Upptäck Spotify Business på Telia App Market och tonsätt ditt företag. Här kan du läsa mer om musiken som ökar köpsuget hos kunder.

Vi hörs snart igen!

/Katja

 

Nyfiken på molntjänster och vad de kan göra för nytta för dig och ditt företag? Vi på Telia har samlat de bästa applikationerna på ett och samma ställe, vi kallar det för Telia App Market. Här hitta du allt från Office365 till molntjänster för enkel bokföring, säkerhet och virusskydd  Läs mer om våra tjänster här.