Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Molntjänster som hjälper företaget att växa

5 år sedan

För ett tag sedan läste jag en artikel i tidningen Karriär där jag fastnade för ett citat från arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S):

En väldigt stor del av jobben skapas och kommer att skapas av Sveriges småföretagare.

I samma veva tittade jag igenom en undersökning från Visma Specs där det framgick att ungefär var tredje svensk småföretagare vill anställa – det är alltså 33 % av Sveriges cirka en miljon småföretagare.  Men samtidigt avstår många enligt undersökningen. Det känns för riskfyllt, tiden finns inte och det är svårt att hitta rätt kompetens. En annan bidragande orsak kan vara de initiala kostnaderna som uppstår. Men att ta beslutet att inte anställa när företaget har växtvärk leder både till sämre tillväxt och en ökad arbetsbelastning.

Det fick mig att tänka på att digitaliseringen har medfört många fördelar –  bland annat i form av molnbaserade tjänster och verktyg – som kan underlätta enormt för att framgångsrikt driva ett litet företag och samtidigt växa.

Att ta in ny kompetens behöver inte alltid följa samma bestämda form. Dagens teknik och digitala lösningar möjliggör för ett betydligt mer flexibelt upplägg. Här nedan listar jag ett par molnbaserade tjänster som jag tror kan göra livet enklare för företagare.

Ha koll med Yast, FielDo och OneDrive för företag

Att ta in frilansare kan vara ett sätt att få avlastning utan att förlora företagets skalbarhet eller binda upp sig under längre tid. Det är också ett bra sätt att testa kandidater som man funderar på att anställa.

Telia App Market - Yast tidsredovisning

Med tjänster för tidsredovisning som Yast och FielDo kan du som arbetsgivare följa arbetet som dina frilansare utför. Ett annat tips är lagringstjänsten OneDrive för företag, där du kan nå den senaste versionen av viktiga dokument och ge snabb feedback samt i realtid följa ändringar i offerter, artiklar och annat.

Samarbeta smidigare med Office365 och Meetin.gs

En annan möjlighet som dagens teknik medför är att anställa på distans och deltid. Kompetensen blir helt enkelt viktigare än medarbetarens geografiska position. Trots att ditt företag till exempel sitter i Stockholm kan du anställa en medarbetare i Malmö på deltid.

Via tjänster som Meetin.gs kan du snabbt och enkelt arrangera digitala möten som fungerar lika bra som verkliga. Med Office365 synkar du samtliga anställdas scheman och pågående projekt, delar dokument och ni kan samarbeta med varandra oavsett var ni befinner er.

Telia App Market - Office 365 Business

Alltså: våga ta in ny energi och nya erfarenheter i din verksamhet, även om du inte gör det på heltid. Tillåt företaget att växa och få nya insikter och idéer på köpet!

Ta även del av vårt senaste White Paper, med fler värdefulla insikter som molntjänster och vilka utmaningar som många småföretag står inför idag.

Vi hörs snart igen!
/Katja

Nyfiken på molntjänster och vad de kan göra för nytta för dig och ditt företag? Vi på Telia har samlat de bästa applikationerna på ett och samma ställe, vi kallar det för Telia App Market. Här hitta du allt från Office365 till molntjänster för enkel bokföring, säkerhet och virusskydd samt responsiva hemsidor. Läs mer om våra tjänster här.