Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Sveriges små kommuner halkar efter i digitalisering

5 år sedan

För en tid sedan läste jag en intressant artikel på DN.Debatt med titeln ”Sveriges små kommuner halkar efter i digitalisering” som etsat sig fast hos mig.

Oj, tänkte jag, vad är det nu och läste artikeln. Vi eller jag, för att prata om mig själv, vet att det är skillnad mellan små och stora städer när det gäller t.ex. att få samhällsservice. Jag vet att många unga söker sig till stora städer, trots att det är brist på bostäder och dyrare att leva, för att hitta ett jobb. Jag vet att bl.a. mitt företag satsar flera miljarder på att bygga fiber. Jag vet att digitaliseringen är en förutsättning om vi vill att hela Sverige ska leva och att digitaliseringen suddar ut geografiska gränser.

Trots det blev jag förvånad när jag läser ”På landsbygden är 8 av 10 hushåll fortfarande utan en snabb och modern uppkoppling. Detta gap måste slutas så att även invånarna utanför storstäderna ges möjlighet att ta del av digitaliseringens möjligheter, skriver artikelförfattarna”.

 

Läs själv hela artikeln här. Är du lika förvånad som jag?

 

Vi hörs snart igen.

Catherine