Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Sommarhälsningar från ett ganska så stökigt Istanbul!

5 år sedan

Nu var det riktigt länge sedan jag skrev något här på bloggen. Får be om ursäkt för det men tiden har inte räckt till och det har den senaste tiden varit rätt oroligt och rörigt här i Istanbul (Turkiet). Jag spenderar ju mycket av min tid ute i länderna med teamen som jobbar med företagskunderna på deras respektive marknader. Ibland, så ofta jag kan, så är jag med ut och träffar kunder och partners också även om det blir lite språkförbistringar (min ryska är obefintlig och ofta är deras engelska om möjligt ännu mer obefintlig). I fredags när det var ett försök till militärkupp här i Turkiet var jag lycklig nog att vara i ett av länderna, denna gång med vårt Geocell team i Tbilisi, Georgien.

Dessutom idag för exakt tre veckor sedan var det ett terrorattentat på min andra `arbetsplats`, Ataturk flygplats. Just den kvällen var jag som tur var inte på flygplatsen men hade 6 kollegor där, alla klarade sig rent fysiskt men det är såklart en stor chock att vara med om en sådan händelse.

I den här typen av händelser upplever jag att många av de sociala medierna är som bäst. Och hur viktig roll min mobiltelefon spelar. På kontoret här i Istanbul har vi en sk Emergency Group (i vårt fall använder vi What`s up) där vi löpande får information och varningar under den här typen av event samt att vi där räknar in alla anställda och deras familjer. Dessutom så tycker jag att Facebook är ett bra sätt för mig att berätta för alla mina nära och kära att jag är ok. Vid sådana extrema händelser hinner man ju inte svara på alla sms och telefonsamtal och då blir det ett bra satt att berätta for många.

Nu hoppas jag dock verkligen!! att vi slipper vara med om mer elände och att vi istället kan se mer kärlek i världen! Sedan ser jag fram emot att snart få komma till Sverige och ha en efterlängtad semester.

Hoppas vi hörs snart igen och tills dess ha en bra sommar!

Varma hälsningar från Jessica

p.s den vackra bilden (kan det vara en av världens vackraste platser för ett utedass?!) tog jag i fredags i samband med ett teamevent utanfor Tbilisi (ligger i närheten av byn Kazbegi ca 2 timmars bilfärd från Tbilisi)