Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Gamla mobiler mot nya träd

5 år sedan

När Telia Finance erbjuder företag/organisationer att vi kan köpa IT-utrustning de inte längre behöver, som tex i samband med migrering till ny teknik, så kan kunden välja mellan att få värdet utbetalat ELLER att skänka överskottet till Vi-skogen, genom  vårt samarbete med dem.

Lantmännen är första kunden som valt att göra detta, vilket vi tycker är väldigt roligt. Som en IT-pant, liksom.

Lantmännens gåva gör det möjligt för många bondefamiljer i östra Afrika att ta sig ur fattigdom. 350 träd har planterats motsvarande värdet av den IT-utrustning Lantmännen lämnat in.

”Gamla mobiler mot nya träd” är ett samarbete mellan Vi-skogen och Telia Finance.

Vi hörs snart igen,

Catherine

Fakta

När ni säljer era gamla mobiler och surfplattor till oss på Telia Finance hjälps vi åt att sätta kretsar i kretslopp – och skapa nytta för många. Genom vårt samarbete med biståndsorganisationen Vi-skogen kan ni nu använda värdet på er gamla utrustning och hjälpa människor i östra Afrika till ett bättre liv. Att plantera ett träd som tar människor ur fattigdom kostar bara 20 kronor, men det betyder stor skillnad för den som behöver ren luft, skugga och mat på bordet.

Så här enkelt är det.

  1. Lämna in företagets mobiltelefoner och surfplattor till oss och tala om att du vill skänka till Vi-skogen.
  2. Vi ser till att hela utrustningsvärdet kommer fram till Vi-skogen.
  3. Ni får ett certifikat på gåvan.
  4. För varje 20 kronor ni skänkt planterar Vi-skogen ett träd.

Teknik och trädplantering hand i hand

På Telia Finance har vi sedan 1980-talets början strävat efter att göra det enklare, säkrare och smartare för både privatpersoner och företag att äga, betala och få översikt på sin teknik. En del i detta är att se till att gammal utrustning återanvänds på ett så bra och hållbart sätt som möjligt.

Nu samarbetar vi med Vi-skogen, en svensk biståndsorganisation som sedan 1983 planterat över 100 miljoner träd och genom det hjälpt två miljoner människor ur fattigdom. Genom utbildning får fattiga familjer tillgång till mat, större inkomster och skydd mot klimatförändringarnas effekter.