Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Våra barn är vår framtid

5 år sedan

Tillsammans med föreningen Hello World och en rad andra intressenter inom näringsliv, forskning och högskolor ger Telia i sommar 300 ungdomar möjligheten att delta på ett läger för att främja digitalt skapande. Utgångspunkten är att digital kompetens är en demokratifråga och därför subventioneras lägeravgiften så att fler barn har råd att delta.
I förrgår, den 19 juni, öppnade ”Pilotläger på Gålö 2016” sina portar för de första digitala stjärnorna. 300 barn, lika många tjejer som killar, mellan 12-16 år, som vill varva traditionella sommaraktiviteter med att upptäcka och utvecklas inom olika former av digitalt skapande, kommer att vara med på sommarläger under sex veckor. Ledarna är tjejer och killar som pluggar IT/programmering på universitet/högskola och som brinner för att få fler att upptäcka allt häftigt man kan göra inom digitalt skapande.

Telia är en av de partners som valde att stödja initiativet.  Det är vi som ser till att det finns nätkoppling och kapacitet under de sex veckorna samt att det finns växel och telefoner för att föräldrarna ska kunna komma i kontakt med sina barn.

Hello World som driver lägret är en nystartad ideell förening som har i syfte att främja digitalt skapande. Det gör de genom att driva läger på skollov och helger och genom en virtuell mentorplattform där barn och ungdomar möter och hjälper varandra samt coachas av erfarna programmerare.

Sverige är idag en ledande nation i den digitala utvecklingen men behovet växer så snabbt att ett kompetensunderskott på 60 000 personer förväntas finnas i IT-sektorn redan år 2020. IT-kompetens kommer dessutom behövas hos allt fler, även utanför IT-branschen.

Att börja med att utbilda barn är en självklarhet för oss i Telia. Barnen är en av vår prioriterande målgrupp, barn är vår framtid både som företag och samhälle.

Vi hörs snart igen,

Catherine