Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Jobba från utlandet under sommaren

5 år sedan

Hör du till de företagare som håller koll på mejlen under semestern? Du kanske till och med planerar att jobba lite från solstolen i utlandet? Då ska du spana in våra enkla knep för att hålla nere kostnaden för roaming.

 

Det allra mest grundläggande är givetvis att ha roamingen avstängd helt när du är utomlands, och istället koppla upp dig på den wifi du får tillgång till på exempelvis hotellet ett café.

 

Vill du inte vara beroende av någon annans wifi finns det istället flera andra prisvärda alternativ där du inte behöver oroa dig för oväntade utgifter. Ska du resa i Europa i sommar finns Fast pris Europa extra billigt, där du får 1000 min, 1000 sms, 1000 mms och 1000 MB surf att använda i tre månader. Ska du på riktigt långresa i sommar kan du med Vecka Världen ringa, sms:a samt mms:a till samma pris som hemma i Sverige i en vecka. Dessutom ingår 1 GB surf.

 

Tänk då på att enbart ha roamingen igång medan du faktiskt använder den, annars kan exempelvis pushnotiser få surfpotten att ticka i onödan. Vill du veta hur länge din surfpott räcker? Här listar vi exakt hur mycket av går åt om du skickar stora filer, läser tidningen online eller streamar filmer.

 

Och du, spara gärna en backup i molnet innan du åker – så riskerar du inte att förlora viktig information om olyckan är framme och din dator blir stulen eller går sönder. Microsoft OneDrive är en smart molnbaserad lösning som gör att du kommer åt dina viktiga filer var du än är.

 

Tänk på att även skydda din dator. Säkerhetslösningen F-Secure Protection service for business gör det bland annat möjligt för dig att låsa datorn på distans om den skulle bli stulen och skyddar dig även mot skadlig kod på nätet.

 

Jag önskar dig en trevlig sommar!

 

Sara Ekman Bolin
Personlig Företagsrådgivare Telia

 

Läs mer om Telias personliga företagsrådgivare här.

 

 

 

 

One Kommentar

  1. Kapri 5 år sedan

    Areiclts like this just make me want to visit your website even more.