Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Om att ständigt vara på resande fot

3 år sedan

Så otroligt länge sedan jag skrev något här. Måste be om ursäkt för det. Men jag har varit på konstant resande fot under de senaste veckorna (månaderna) och mitt `kontor` har varit min smarta telefon och med den kan jag skicka/ta emot epost, meddelande (av olika sorter) och hålla lite lagom koll på nätet. Och såklart ringa och ta emot samtal. Ganska så mycket av detta med dålig kvalitet och dålig användarupplevelse. I många av de länder jag reser i funkar nämligen roamingen sådär och likaså wifi. En del länder spärrar också mer eller mindre ofta sociala medier och internet (av som det heter säkerhetsskäl).

Konsekvenserna av att ha begränsad tillgång till en vettig uppkoppling gör att man har dålig koll på nyhetsflödet och ibland lite för dålig koll på inflödet av epost, meddelande och annat som annars är en så naturlig del av ens vardag. Den här veckan är jag i alla fall hemma i Istanbul och kan komma ikapp en del.

En av de saker som jag skall lösa denna veckan är att jag måste byta telefon. Min nuvarande telefon är drygt ett år gammal och är väldigt använd så nu är batteriet på väg att ge upp samtidigt som minnet är helt fullt och den klarar inte av att ta emot epost, meddelande om jag inte också rensar den. Jag tänker fortsätta på inslagen väg dvs jag byter till en ny Samsung, en Samsung S7 Edge. Jag noterar att det verkar vara en populär telefon då jag kollar på Smartphonetoppen for mars (den tog sig direkt in på plats 4). Vill ni se hela Smartphonetoppen for mars kolla in den har.

Jag hoppas vi hörs snart igen,

Jessica

p.s bilden tog jag förra veckan då jag var på ett kundbesök tillsammans med vår operatör Tcell i Tajikistan. Vi träffade en av deras största kunder, Huaxin – ett kinesiskt cement bolag, och vi hade ett väldigt bra mote.