Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Nytt poddavsnitt – IOT Sakernas Internet

6 år sedan

Hör om den internet uppkopplade prylen som du sväljer och lär dig hur du kan rädda världen med IOT. Vi tar upp det du behöver veta om ”sakernas internet”. Intervju med Linda Krondahl CEO och Founder på ”Thingstockholm” och så en rapport om IOT direkt från Silicon Valley med Aftonbladet Digitala Livets Katarina Andersson.

Gäster:
Vi har med Linda Krondahl CEO och Founder på ”Things” som är en startup hub i Stockholm för innovativa företag som har en idé som kräver hårdvara. Riktigt intressant ställe där de kombinerar hårdvara med applikationer genom uppkoppling på smarta sätt.

Telias egen IOT/M2M nestor Hans Dahlberg är även med och berättar om hur uppkopplade enheter kan göra både världen och livet lite bättre.

Silicon Valley rapport IOT
Katarina berättar om IOT saken som du kan svälja! Medicinpillret som skickar data till din ”mage” och kan därför bli påmind till din mobil om du tagit medicinen eller inte. Otroligt smart sätt att undvika medicinska komplikationer vilket leder till både mindre besvär för patienter och minskade kostnader för vården. http://www.proteus.com
Hör även om hur uppkopplade brandmän förbättrar släckningsarbetet och ökar säkerheten genom uppkopling. Läs artikeln på http://www.aftonbladet.se/partnerstudio/digitalalivet/article21944145.ab

Tips från mig!

  • En bra början att gå grepp om IOT är att läsa vår späckade rapport (25 sidor) om Sakernas Internet tillsammans med konsultbolaget ADL. Där kan du bl.a. läsa att det kommer finnas 150 MILJONER uppkopplade saker, bara i Norden, år 2020.  Läs den direkt! Connected Things 2016
  • För dig som gillar smarta bilar kan jag varmt rekommendera att gå in på http://www.teliasense.com/ och se hur du inte behöver ha en Tesla för att få en riktigt smart bil. Med Telia Sense kan du koppla upp din nuvarande bil och inte bara få en inbyggd Wifi hotspot i bilen utan även full koll på hur din bil mår, vart den finns och vart den har varit.
  • Har du flera lokaler eller har viktiga transporter och vill hålla koll på dem? Med Telias M2M in a box så kan du se var saker befinner sig, när de rör på sig och hur klimatet är (temperatur och luftfuktighet. Lär mer på sidan om M2M in a Box
  • Vill ni veta mer vad Telia erbjuderinom IOT? Gå gärna in och titta på vår IOT sida.

Om podden Digitalisterna
Kjell Eriksson och Daniel Stark från Telia diskuterar digitala lösningar för företagare som vill hitta nya sätt att arbeta. Vi hör spännande företagare berätta om resan, drivkrafterna, motgångarna och utmaningarna. Här lär du dig mer om att leva kontorslöst, sälja på nätet, ha möten i molnet eller att vara uppkopplad i ödemarken.
Lyssna och prenumerera på iTunes (iPhone/iPad) eller Acast (Android, Desktop)