Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Dags att släcka – Earth Hour

4 år sedan

Nu är det bara en dag kvar. I morgon, lördag den 19 mars är det dags för årets Earth Hour – en global klimatmanifestation som anordnas av Världsnaturfonden (WWF). Mellan klockan 20:30 till 21:30 kommer många av oss att släcka som privatpersoner, företag, organisationer och städer runt omkring i hela världen.

Med att släcka lamporna en timme en lördagskväll kommer vi inte att kunna rädda världen, att släcka lamporna en timme en lördagskväll är en symbolhandling, som visar att vi som individer var och en för sig och alla tillsammans har en väldig makt att få det att hända.

Klimatfrågorna påverkar och berör oss alla på ett eller annat sätt.  Det handlar om vilken värld vi vill lämna över till kommande generationer. De stora besluten tas av regeringar och företagsledningar, men varje individ fattar många beslut varje dag om att t.ex. lämna apparater i standby-läge, använda lågenergilampor, släcka, ta cykel när det går, handla ekologisk mat med mera. Earth Hour är en uppmaning till världens ledare och alla människor att göra fler medvetna val. Vi har skyldighet mot nästa generation och generationen efter och alla generationerna framöver att lämna över en planet där de kan leva utan naturkatastrofer, kemikalier och sjukdomar.

Telia deltar sedan några år i Earth Hour för att visa sitt ställningstagande och målmedvetna arbete för en bättre miljö. Vi kommer att släcka ned kontorsfastigheterna i Farsta, Stureplan, Göteborg och Malmö, förutom de lokaler som behövs för drift och service. Alla våra medarbetare i Sverige (8 931 pers) kommer att få ett SMS på lördag där vi påminner dem om att det är dags att släcka samt uppmuntrar vi dem att i sin tur påminna sina vänner och släktingar.

En person kan inte göra allt, men alla kan göra något och tillsammans blir vi starka, det vet vi alla.

Vad gör du på lördag den 19 mars kl 20.30?

Vi hörs snart igen

Catherine