Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Nytt poddavsnitt – Datadrivna affärer med Bigdata

6 år sedan

Nu är det stor data som gäller. Digitalisterna går på djupet kring hur du som företagare kan få nytta av big data. Hör berättelsen om Magnus Skoglund som lärde sig om datadriven business på Google, slutade och började sälja kohudar på nätet. Gäst i studion är Johan Lidén från Quantcast och så får vi en digital direktrapport om det senaste från Silicon Valley.

Gäster:

Efter att ha sålt Google Adwords en tid bestämde sig Magnus Skoglund för att sälja kohudar på internet. Varför just kohudar? Jo han kunde tydligt se att det var en hel del som sökte på det men ingen som sålde det online. Kort och gott, han bestämde sig för att öppna webbshoppen trendcarpet.se och har nu stora delar av online kohudsförsäljning.

Johan Lidén från företaget Quantcast berättar om hur de med hjälp av data visar  annonser som är helt anpassade till vad du är ute efter just nu. Riktigt smart för företagare som bara vill betala för att nå kunder som är ute efter företagets produkter just nu.

Silicon Valley rapport
Katarina berättar om att hon precis kommer ut från möte med kvinnan på Facebook som skapat deras känsloknappar – vilket ju leder till nya möjligheter för Facebook att samla in data! Att data också är känslor! Hon berättar också om hud-appen First Derm, som du kan skicka in dina misstänkta hudfläckar till och få svar på om du bör uppsöka läkare eller inte. När de nått upp till 1 miljon bilder kommer de i framtiden, tack vare Big-data, att ersätta läkarnas granskning – dvs, med hjälp av alla mänskliga analyser som görs, kan datorerna ta vid och sen i framöver själva analysera! BIG-DATA insamlandet är inte bara data som människor kommer att analysera, utan är även data som datorerna har nytta av!

Tips från mig!

  • Om ni inte redan har det, se till att tagga upp er hemsida med Google Analytics. Riktigt enkelt och ger otroligt mycket bra information om vem som besöker er sida, när och vad tittar dem på.
  • Google Adwords är inte bara ett bra sätt att komma högt upp i sökmotorn, det är även ett fantastiskt bra ställe att kolla upp konkurrensen.
  • Vill du se vad som trendar just nu på internet? Google trends visar vad soms är hetast just nu och hjälper dig hitta ämnen och nyckelord som du kan använda för att komma fram ännu bättre på internet. Det är fantastiskt bra sätt att inte bara framtidsspana utan även komma på lösningar som efterfrågas.
  • Se till a

Om podden Digitalisterna
Kjell Eriksson och Daniel Stark från Telia diskuterar digitala lösningar för företagare som vill hitta nya sätt att arbeta. Vi hör spännande företagare berätta om resan, drivkrafterna, motgångarna och utmaningarna. Här lär du dig mer om att leva kontorslöst, sälja på nätet, ha möten i molnet eller att vara uppkopplad i ödemarken.
Lyssna och prenumerera på iTunes (iPhone/iPad) eller Acast (Android, Desktop)