Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Fossilfritt Sverige 2050 eller 2045?

5 år sedan

I måndags den 8:e februari bjöd klimat- och miljöminister Åsa Romson in samtliga deltagare i initiativet Fossilfritt Sverige till en workshop för att diskutera fortsättningen av projektet.

Åsa Romson hälsade alla oss välkomna och sa att ”Det har varit ett framgångsrikt år när det gäller hållbarhetsfrågor på global nivå. Att världen kunnat enas om både globala hållbarhetsmål och ett nytt globalt klimatavtal är oerhört positivt. Initiativet Fossilfritt Sverige tillkom under hösten och fick en flygande start på grund av ert intresse. Den breda uppslutningen visar på det starka engagemang som finns i klimatfrågan i vårt land. Det var betydelsefullt och stärkande när vi åkte till klimatkonferensen i Paris”.

Vi delads in i grupper och diskuterade vad vi som företag, kommuner, organisationer osv kan göra för att Sverige ska vara fossilfritt år 2050.

Att ha mål är bra men att ha mål som ska nås 2050 det känns långt bort. Jag tycker att det är bra ha en vision till 2050 men vi måste ha mål, delmål och aktiviteter på vägen dit.

Nu diskuteras det också på regerings- och riksdagsnivå om inte Sverige ska vara fossilfritt år 2045. Det finns mycket att läsa om det, här är några exempel.

 

Läs här artikeln i Svenska Dagbladet, Nytt klimatmål – nollutsläpp i Sverige år 2045

 

Läs här debattartikel i Dagens Nyheter, ”Tidigarelägg svenska klimatmålet till 2045”

 

Vi hörs snart igen,

Catherine

 

Kategorier