Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Fem konspirationsteorier som har orsakat död och lidande.

5 år sedan

Konspirationsteorier har funnits i alla år, de är lätta att sprida och några av dem har orsakat död och lidande. Extra farligt är när de som sprider konspirationsteorierna är makthavare som t.ex. Donald Trump, när det gäller klimatförändringarna, Thabo Mbeki, när det gäller Hiv och Steve Jobs, när det gäller cancerbehandling, för att nämna några.

Läs Maria Gunthers artikel på DN Vetenskap om de Fem konspirationsteorier som har fått spridning och orsakat död och lidande.

När jag läste Maria Gunthers artikel i söndags kom jag att på tänka IT:s enorma potential som möjliggörare för ett hållbart samhälle, utan att jämföra betydelsen med de ovan nämnda konspirationsteorierna.

Vi vet t.ex. att IT – och telekomlösningar kan minska CO2 -utsläppen inom EU med upp till 15% fram till år 2020 och minskade kostnader med ca 600 miljarder euro. Vi vet också att den största potentialen ligger när IT – och telekomlösningar används inom andra branscher som t.ex. transporter, energi, fastigheter, bygg, vård o.s.v. Trots det, det enda som man hör är att IT – och Telekom står för ca 2% av världens CO2 utsläpp och vi säger att det faktiskt är fel. Vi har forskat tillsammans med Ericsson och KTH och vi vet att IT – och Telekom står för ca 4% av världens CO2 utsläpp men kanske borde vi öka det ännu mera om vi ska lyckas minska den totala CO2 utsläppen i världen genom att effektivisera andra branscher med hjälp av IT & Telekomlösningar.

Vi hörs snart igen

Catherine