Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Skärpt lag ska stoppa näthatet

5 år sedan

Det känns konstigt att behöva skärpa lagstiftningen för att kunna stoppa näthatet. Jag har svårt att acceptera att det finns människor i det här landet som tar sig friheten och skriver vad som helst om andra utan att tänka på konsekvenserna. Jag kan inte låta bli och fråga mig själv när det gäller ungdomsmobbning på nätet ”var är föräldrarna. Var är alla vi vuxna?”.

Det är vi vuxna som måste skapa förutsättningar och sätta gränser på vad våra ungar gör och skriver på nätet. Jag är mamma själv och jag tycker att det är föräldrarna som har yttersta ansvaret om hur deras barn beter sig på nätet, precis som de har ansvar om hur du beter sig på  skolgården, och på barnkalas.

 

Jo, jag vet att verkligheten ser annorlunda ut , därför föreslår utredaren att lagen skärps. Läsartikel på DN ”Så kan hatet på nätet stoppas med nya lagar”

 

Vi hörs snart igen

Catherine