Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

En vecka efter Davosmötet

6 år sedan

Davosårsmötet i Schweiz med världens ekonomiska och politiska toppskikt är över, för ca en vecka sedan. Presidenter, premiärministrar och industrichefer, 2500 deltagare, samlades i Davos i år igen.

 

De som var där konstaterade att det kändes tungt och gråsvart. År 2015 är ett år som många helst vill glömma och år 2016 kommer inte att bli bättre, spår de.  Kinas ekonomi som svajar, låga oljepriser, ett brittiskt utträde ur EU och miljoner människor som flyr från sina länder var de frågorna som dominerade mötet i Davos.

Statsminister Stefan Löfven och vår VD Johan Dennelind var också där. Det var första gången som Johan var där och enligt honom blev det många intressanta diskussioner om värdet av digitaliseringen och behovet av Telekomsektorn för att bygga ett digitalt / hållbart samhälle. ”Teliasonera kan och kommer att vara en viktig faktor i det digitala samhället framöver” säger Johan Dennelind.

Telia samarbetar med andra företag och skolor som t.ex. Ericsson och KTH där vi tittar på hur IT & Telecom påverkar miljön men framförallt vilka möjligheter det finns. Vi vet att IT & Telecom sektorn står för ungefär 3-4% av CO2 utsläppen i världen men vi vet också att IT & Telecom möjliggör så att andra sektorer som t.ex. transporter, bygg, vården osv blir effektivare och minskar sina CO2 utsläpp.

Vi vet t.ex. att 1år = 1h. D.v.s. Att prata i telefon ett helt år genererar lika mycket CO2 utsläpp som att köra bil en timme. OBS! när det gäller telefonsamtal är det från vaggan till graven men när det gäller bilresa är det bara bränslet.

Om ni undrar över något är ni välkomna att höra av er till mig.

Vi hörs snart igen,

Catherine