Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Gott Nytt År, hoppas att ni har haft en skön jul- och nyårshelg.

6 år sedan

Jag kan tänka mig att några av er undrar vad jag menar med Gott Nytt År, det kan kännas att det var länge sedan. Jag träffade en kollega den här veckan och han blev jättesur när jag önskade honom ett Gott Nytt År. Han undrade om det var min första dag på jobbet, nej men fösta veckan, svarade jag. Han undrade om det har hänt något speciellt för jag såg så glad ut, nej det har inte hänt något speciellt svarade jag men jag är glad att jag har ett jobb att gå till, jag är frisk, hela min familj är friska och jag lever i ett land som jag inte behöver fly ifrån. Han vände sig och gick. Ta hand om dig, sa jag, medveten om att jag retat honom.

Många av oss väntar på att det ska hända något speciellt, något viktigt för att vara nöjda eller vara glada. De glömmer bort att det viktigaste är det som händer varje dag och inte det som händer en gång per år när man har semester. Livet är inte en dans på rosor fick jag höra när jag växte upp, visst det kan jag hålla med om men vi behöver inte göra det svårare än det är. Det krävs så lite, bara ett hej, ett leende, en klapp på axeln, det kan göra underverk.

Under 2015 har det hänt mycket, bl.a. naturkatastrofer och krig som tvingar människor att fly från sina länder – många av dem kommer att betala det med sina liv. Trots det är jag optimistisk för att jag vet att vi kan göra skillnad bara vi vill. Det är upp till var och en av oss att ta sitt ansvar och göra vad man kan för att underlätta för andra och minska klimatpåverkan. Allt räknas små som stora handlingar, alla är viktiga och räknas.

Jag föreslår att vi börjar med att behandla andra som vi vill bli behandlade själva, det kommer man långt med.

Vi hörs snart igen,

Catherine