Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Ett avtal för planeten!

6 år sedan

Ett två veckors långt klimatmöte i Paris är över och vi har ett resultat. Om jag ska sammanfatta det i två meningar då citerar jag Maria Gunther, Vetenskapsredaktör på Dagens Nyheter:

1.     ”Avtalet löser inte allt – men det ger oss en chans.”

2.     ”Det är bara att gratulera oss själva, våra barn och barnbarn, att oron kom på skam, och att världens länder kommit fram till ett bra avtal”.

 

Ni, som jag., vet att nu när vi har ett avtal som är underskrivet av alla länder, det är nu som arbetet börjar. Det krävs att varje land frågar sig ”vad kan vi göra för vårt land, för vårt folk och för världen?”. Det gäller att varje land mobiliserar företagen, organisationer och medborgare och tar fram konkret, hållbar handlingsplan. Vi alla vet att klimatfrågorna berör alla på ett eller annat sätt och vi alla var och en av oss måste ta sitt ansvar för vår egen, för våra barn och barnbarns skull.

Klimavtalet löser inte allt men ger oss en chans att visa att genom samarbete, respekt och att hjälpa varandra kan vi nå målet på 2c när det gäller jordens uppvärmning.

Läs två intressanta artiklar på DN.

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/ett-avtal-for-planeten/

 

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/maria-gunther-ett-klimatavtal-som-kan-na-malet/

Vi hörs snart igen,

Catherine