Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

De säger att viljan finns att få fram ett klimatavtal

6 år sedan

Första dagen i Paris gick bra. Alla mäktiga landsledare var där och alla betonande om att alla måste ta sitt ansvar.

 

Vi är alla överens om att tiden är inne nu, vi kan inte vänta längre, ett klimatavtal måste bara skivas under, vi klarar inte ett fiasko till liknande det i Köpenhamn och framför allt vi har inte råd att inte ta itu med klimatfrågorna.

 

Andra dagen i Paris idag och nu börjar arbetet som sträcker sig två veckor framöver. Jag skulle vilja vara där i vart och ett av mötena och höra hur diskussionerna går. En sak är säker och det är att diskussionerna kommer att bli långrandiga och hårda. Alla är eniga om att det måste göras något men vem ska göra det är de inte eniga om.  Alla tycker att de gör vad de kan men alla andra borde göra mera.

 

Jag är säker på att ett avtal kommer att finnas framme efter två veckor men jag är också säker på att avtalet kommer inte att räcka till för att lösa klimatproblematiken. Jag hoppas att jag har fel.

 

 

Läs en intressant artikel på DN, av Maria Gunther, ”Nu finns viljan att få fram ett klimatavtal”.

 

Vi hörs snart igen

Catherine