Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Ett nytt globalt klimatavtal i Paris

6 år sedan

Nu är det dags, det finns inget som kan stoppa klimatmötet COP21 i Paris som börjar om två dagar dvs den 30:e november och pågår tom 11:e december.

 

Förväntningarna är stora på våra och världens politiker, vi vill se ett nytt globalt klimatavtal i Paris. Klimat- och miljöminister Åsa Romson bjöd in till ett möte i onsdag där hon berättade bl.a. om Regeringens prioriteringar i Paris, vad Regeringen gör och vilket  ansvar de har här hemma samt vilka aktiviteter som kommer att äga rum, dag för dag i Paris.

Läs mera här om klimatmötet COP21 i Paris http://www.regeringen.se/regeringens-politik/klimatmotet-cop21-i-paris/

Min personliga förhoppning är att miljö- klimatfrågorna lyfts upp som en gemensam strategisk fråga som inte kan hanteras isolerat från allt annat som händer runt omkring oss. För vem orkar bry sig om miljön och klimatfrågorna om man måste fly på grund av krig, fattigdom och brist på yttrandefrihet? Vem orkar bryr sig om hur andra har det om man är rädd att åka tåg, flyga, gå på teater eller ha en trevlig kväll med vänner på en restaurang?

Vi hörs snart,

Catherine