Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Vart är vi på väg?

6 år sedan

För sjutton år sedan stod jag och strök kläder samtidigt som jag var barnvakt till min systers son, tre-fyra år gammal. ”Moster, vad ska vi göra? Ska vi inte gå ut? Kan vi inte leka med lego eller bilarna? ” frågade han mig. Jo, vi ska gå ut men först ska jag bli klar med kläderna, svarade jag. Det blev tyst en stund och sen kom frågan. ”Moster, vart är vi på väg”?

Jag har tänkt på hans fråga många gånger under åren och i fredags kväll kom den upp igen.

 

Jag såg fram emot det globala toppmötet i Paris angående klimatfrågan och mina förväntningar var höga. Jag hoppades att få se ett bindande klimatavtal som output av mötet. Dessutom hoppades jag att IT & Telekomlösningar, i ännu större utsträckning, kan ses som ett verktyg för att nå klimatmålen.

 

Nu efter det som hände i Paris i fredags blev jag påmind om att klimatfrågan är fortfarande  lika viktig men den kan inte hanteras isolerad från allt annat som händer runt omkring oss. För vem orkar bry sig om miljön och klimatfrågorna om man måste fly på grund av krig, fattigdom och brist på yttrandefrihet? Vem orkar bryr sig om hur andra har det om man är rädd att åka tåg, flyga, gå på teater eller ha en trevlig kväll med vänner på en restaurang?

 

Vill vi komma framåt i den här världen är det öppenhet/transparens, generositet och acceptans som gäller. Att bygga murar kan inte vara lösningen på att bevara vår frihet.

 

Vi hörs snart igen,

Catherine