Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Jobbar du bättre till musik än utan?

3 år sedan

Just nu när jag skriver detta sitter jag med musik i mina hörlurar. Jag tycker att det är lättare för mig att koncentrera mig då jag tex skall skriva, Det blir ett sätt att avskärma sig från andra störande ljud (som ju ofta finns i ett stort och öppet kontorslandskap). Aven i förra veckan på vårt innovationsevent spelade vi mycket musik, då kändes det som vi kom i `rätt` kreativa mood och musikens ljudnivå, takt mm anpassades till de olika övningarna. Så frågan är om man jobbar bättre till musik än utan?

En studie (The effect of music listening on work performance  //  Dr Teresa Lesiuk, University of Windsor, Canada) visar att anställda på ett mjukvaruföretag som lyssnade på musik blev snabbare klara med sina uppgifter och kom med bättre idéer än de som inte gjorde det. Så säkert kan det vara så att vissa branscher och företag kan tjäna på att erbjuda sina medarbetare detta. Sedan finns det garanterat andra branscher där det är mindre lämpligt, eller direkt olämpligt.  Vad tycker du? Brukar du lyssna på musik när du jobbar? Eller har du kollegor som gör det på din arbetsplats?

Idag lansera vi på Telia tjänsten Spotify Premium för företagsmarknaden just som ett arbetsredskap för att kunna fokusera och jobba mer effektivt. Läs gärna mer om detta på var hemsida,

Vi hörs snart igen,

Jessica