Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Innovation med hjälp av Internet of Things!

5 år sedan

Jag hade tänkt blogga nu i helgen om ett kul (internt) event vi hade i förra veckan. Men så hände det fruktansvärda i Paris under fredagskvällen så stora delar av helgen har ägnats åt att följa nyhetsflödet och förfasas över vart mänskligheten är på väg. Så sorgligt och ledsamt.

Vi hade i alla fall ett IoT innovationsevent (under teamat `Dare to do new`) i förra veckan där vi möttes över landsgränserna och över olika specialistområden för att både diskutera men framför allt praktisera innovation inom IoT (Internet of Things). Vi var i runda slängar 60 personer som under väldigt kreativa former fick innovera, bygga affärsideer och kreera nya arbetssätt. Vi fick också möjlighet att satsa (låtsaspengar men ändå) på de ideer vi tror mest på. Och faktum är att det var många bra ideer, varav tre stycken riktigt bra som vi nu kommer jobba vidare med för att göra än mer konkreta.

När det gäller IoT så finns det verkligen många olika branscher, industrier likväl som samhället i stort som kan dra nytta av alla uppkopplade saker. Har du något område där du ser att IoT skulle spela en stor och viktig roll? Jag kan avslöja att den vinnande iden från förra veckan hade med jordbruket att göra. Något enkelt men som skapar mycket ekonomiska värden och samtidigt finns miljövinster.

Vill du lära mer om hur IoT kan göra skillnad och hur det kan transformera olika industrier så vill jag passa på att rekommendera vårt IoT symposium som vi har på torsdag i Stockholm. Eventet är utsålt men det går utmärkt att följa online.

Vi hörs snart igen,

Jessica