Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Mer smartphone nyheter – nu från Microsoft!

6 år sedan

Det presenteras en hel del nyheter bland smartphones just nu och igår var det dags för Microsoft att presentera två nya modeller av Lumia på sitt event i New York. Mycket hade läckt innan så inte så mycket överraskningseffekt den här gången.

Deras nya premiumtelefon, Lumia 950 XL, utrustas bla med en oled-skärm på 5,7 tum och 32 GB lagringsutrymme. Kameran på baksidan är på 20 megapixlar, medan den på framsidan är på 5 megapixlar. Det finns en dedikerad kameraknapp och kameran har tre olika blixar för bästa bildkvalitet. Bland mycket annat.

Deras andra nya (budget)telefon är en Lumia 550 som får en skärm på 5 tum med HD-upplösning. Den har 8 GB lagringsutrymme. Kamerorna är på 5 respektive 2 megapixlar. Bland mycket annat.

Två nyheter som jag personligen tycker låter extra intressant är att dels har Microsoft valt att använda sig av flytande kylning (sk liquid cooling). Detta skall garantera att mobiltelefonen inte blir överhettad även när den jobbar för fullt. Min Samsung blir vid användning ofta helt glödhet och spontant är detta både oskönt men också en brandfara gissar jag så flytande kylning låter väldigt intressant.

Dessutom kan man  använda usb-c för laddaren, Det innebär bla att det går snabbare att ladda batteriet. Det ska enligt uppgift endast ta 30 minuter att ladda från 0 till 50 procent. Väldigt intressant. Den telefontillverkare som gör vad de kan för att vi användare på ett smart och tidseffektivt sätt skall kunna ladda våra smartphone har en fördel tror jag.

Ytterligare en spännande sak med Microsofts nyheter är att de också lanserade en liten dockningsstation, Microsoft Display Dock. Den har portar för både hdmi, displayport och usb. Du kan därmed ansluta en skärm, ett tangentbord och en mus och sedan kan du använda din mobiltelefon  som en liten dator.

Telefonerna släpps i november.

Vi hörs snart igen,

Jessica