Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Kvällens nyheter från Apple!

6 år sedan

Ikväll svensk tid så var det dags för det årliga Apple eventet och som vanligt så presenterades en rad nyheter. Jag är i Georgien och har tillsammans med mina kollegor här bevakat eventet, de på ryska och jag har följt den svenska rapporteringen.

Kvällens huvudnyheten var (som många väntat och spekulerat kring) två nya modeller av iPhone. Dels en iPhone 6S på 4,7 tum och dels en  iPhone 6S Plus på 5,5 tum. Båda två påminner om förra årets modeler sett till utseendet men på `insidan` finns hel del både stora och små nyheter.

Den riktigt stora nyheten är en ny skärm med stöd för 3D Touch, det som förut har kallats för Force Touch. Tekniken gör det möjligt att göra olika saker beroende på hur hårt du trycker. Till exempel kan du använda funktionen ”peek” för att snabbt förflytta dig mellan olika appar som meddelanden och kalender. Låter spännande tycker jag som numer är en van Samsunganvändare och varje gång jag har en iPhone i min hand så fumlar jag och letar efter `tillbaka` knappen för att snabbt ta mig mellan olika funktioner.

Vidare så presenterades Apple A9, som är en snabb processor som  skall klara av riktigt krävande appar och spel. Dessutom en ny rörelseprocessorn M9, andra generationens Touch ID, snabbare uppkoppling, Isight-kamera på tolv megapixlar och Facetime-kamera på fem megapixlar. Mm mm. Läs gärna mer om alla nyheterna på var live-blogg.

Säljstart är 25 september, men när de kommer till Sverige är  oklart och vi återkommer så snart vi vet mer.  (Vill du ha mer info om Apple nyheterna kan du skicka ett sms till 71350 med texten APPLE15 så skickar vi info löpande då vi har något nytt att berätta.)

Annars var kvällens events första nyhet att Apple lanserar iPad Pro (`The biggest news in iPad since iPad`) med en gigantisk skärm på 12,9 tum. Den större skärmen är den stora fördelen då den gör det möjligt att köra två appar i fullstorlek samtidigt. Den har också en kraftfull Apple A9X-processor. Den kommer att finnas i tre olika varianter avseende mängden lagringsutrymme på 32, 64 och 128 gigabyte. Batteritiden sägs vara tio timmar, något som borde räcka hela arbetsdagen för de flesta av oss.

Säljstart for iPad Pro är i november (oklart när den kommer till Sverige). Som tillbehör kommer Apple även att erbjuda en smart pekpenna (Apple Pencil) och ett bluetooth-tangentbord (Smart Keyboard) .

Apple lanserade dessutom en del nyheter kring Apple TV, Siri, nya armband till Apple Watch samt iOS9 som släpps den 16 September. Läs gärna mer om alla nyheterna på vår liveblogg.

Vi hörs snart igen,

Jessica