Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Nytt liv åt gammal utrustning ger stora miljöfördelar

5 år sedan

Att köpa nytt och slänga gammal utrustning som fortfarande fungerar gynnar ingen, för att oavsett vad vi tycker har vi alla tillsammans ett enda jordklot som ska räcka till oss, våra barn, barnbarn och alla generationer efter dem.

Telia har de senaste åren arbetat aktivt för att höja återanvändningsgraden av it-utrustning. Förutom de anställdas gamla datorer och mobiler handlar det om uthyrd utrustning – en avtalsform som blivit allt populärare bland Telias kunder.

− Vi erbjuder hyrespaket med mobiltelefoner och datorer som företagen betalar per månad och sedan återlämnar efter avtalad tid. Det innebär att vi har tjänster för hela livscykelhanteringen, från inköp av hårdvara till återanvändning med hjälp av våra samarbetspartners, säger Magnus Lindwall, affärsutvecklare vid Telias finansbolag TeliaSonera Finance.

Läs mera på Telias hållbarhetsrapport, sidan 38, om vad Inrego, ett av Telia samarbetspartners säger om detta.

Vi hörs nästa vecka
Catherine

One Kommentar

  1. Leif Steen 5 år sedan

    Men varför tar Telia inte ned och demonterar sin egen utrustning hos kunder? Jag tänker på transmission utrustning PCM, fibermuxar, ISDN- terminaler och X-line terminaler. Vi har i lNdstinget mängder med sådan utrustning i teknikrum vi inte vågar stänga av eller demontera. Detta efter i vissa fall mer än 5 år sedan tjänsten sagts upp eller Telia migrerat till ny teknik, som nu efter årsskiftet när många tjänster upphör eller upphört.