Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Digitaliseringen– en väg till ett verkligt hållbart samhälle

6 år sedan

Vi vet att dagens smarta telefoner har mer processorkraft än vad Nasa använde för att sätta första människan på månen 1969. I vår tid har individen lättare än någonsin att informera sig och sprida kunskapen till andra, vilket sätter stor press på världens företag.

Vi kommer att kunna dra ner på transporter av saker, vilket kan göras med hjälp av 3D-printing. Ett exempel visade Nasa när rymdstationen ISS behövde en speciell skiftnyckel, verktyget designades på jorden och skickades sedan via e-post till besättningen, som kunde tillverka den i rymden. Allt som allt tog processen en vecka.

För en lantbrukare innebär digitaliseringen att han får bättre kontroll över mjölkproduktionen och kan få ut maximalt av sina kor – som går lösa och kan gå till mjölkningsroboten när den ger tillstånd.

Digital vård är på frammarsch. Det finns enormt mycket att göra här. Jag kommer att skriva lite mer om detta i nästa vecka.

Vi vet att digitaliseringen är en av vägarna  till ett verkligt hållbart samhälle. Håller ni med mig?

Läs mer om allt detta i Telias hållbarhetsrapport

 

Ta hand om dig

Catherine