Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Jag hjälpte en vän med ett litet företag att bli Teliakund!

7 år sedan

För cirka ett år sedan så startade en kompis till mig ett nytt litet företag tillsammans med en partner. Då de startade så hade min kompis en mobil med ett kontantkort (!?) med en av våra branschkollegor. Företaget gick väldigt bra snabbt och då de alltid mer eller mindre är på resande fot (i Sverige) för att utveckla företaget så är de extremt beroende av fungerande mobila lösningar. Så jag tjatade en del om att de borde fundera över vilka mobila terminaler och mobila lösningar de borde ha. När de i april dessutom började att diskutera att de behövde anställa ytterligare personer så kopplade jag ihop dem med en duktig butikssäljare hos oss.

Det var början på en rörig resa att bli Teliakund för det här företaget. För ibland är det inte lätt att bli kund hos oss upptäckte vi. Jag vill inte, med hänsyn till olika individer, berätta om detaljer men kan i korthet sammanfatta att vi på Telia ibland kan uppfattas som rätt omständliga och krångliga. Det blev en på många sätt nyttig resa för mig också.

En av mina viktiga reflektioner är följande:

Alla företag måste ha processer och rutiner för hur olika saker skall hanteras. Men man kan inte till 100% på förhand tänka ut allt som kan hända, utan man måste också ha anställda som kan ta eget ansvar för att agera utifrån den uppkomna situationen. Jag tänker väldigt ofta på detta i den del av världen där jag bor och jobbar just nu. För här är alla så otroligt regelstyrda och kan sällan göra något utanför regler/rutiner eller liknande. Turkish Airlines är ett sådant exempel. De har fått många priser som bästa airline mm och de ÄR på många sätt väldigt bra. Men jag upplever att deras personal bara kan säga/göra det som står i deras manual. Uppstår oväntade situationer vilket det ju gör ofta så får man som deras kund gissa vad som händer/inte händer. Jag har ibland blivit galen av detta. Jag blev också nästan galen då jag hörde om vad som hände i relationen mellan det här lilla företaget och oss på Telia.

Men det blev ett lyckligt slut. Tack vare ansvarsfulla Teliaanställda! Så nu är det här lilla företaget nöjda Teliakunder!

Fortsatt skön sommar.

Vi hörs snart igen,

Jessica

2 Kommentarer

 1. nyfiken 7 år sedan

  Jag måste hålla med dig.

  Telia klarar inte att hantera saker som inte står 100% tydligt i eran manual.

  När hamnar i en sådan situation, som jag hamnar både privat och genom fiberförening som jag medverkar i. Så gömmer telia alla person som kan bestämma eller vet något, bakom höga murar och taggtråd, dessa ska man konsument aldrig nå. Man får bara prata med någon sekreterare som inte vet något och absolute inte kan några beslut. Vi har i över 2år väntat på ett vettigt svar i fiberförening, strategin är väl att trötta ut oss genom och inte svara.

  Jag har efter 20år som mobil-kund hos telia bytt från telia. Varför undrar du.
  Det finns ingen på telia som förstår hur man utvecklar ett vettigt abonnemangs strategi för mobiltelefoner. Om du tog en bunt ungar på 12-15år och de fick sitta några timmar, hade Telia haft högre vinst, fler och nöjda kunder. Den som designar era abonnemang måste i princip sitta och göra dom så dåliga det går med mening.

  1. Jessica Levin 7 år sedan

   Hej,
   Jag ar hyffsat ofta privatkund hos Telia och har inte varit I samma situation som det lilla foretaget jag berattade om I mitt inlagg. Tvartom upplever jag att jag alltid far valdigt bra bemotande och hjalp. Kanske beror detta pa att jag nastan alltid valjer att besoka Teliabutiken I min hemstad. De som jobbar dar ar bade kunniga och oerhort hjalpsamma.

   Teliasonera ar ett stort foretag och ibland kan saker tyvarr ta lang tid I stora bolag. Jag tycker nog anda att generellt satt har vi lyckats bra I att skapa bra kundupplevelser, vilket ocksa manga kundundersokningar visar. DOCK, vi maste alltid jobba for att bli annu battre.

   Mvh
   //Jessica