Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Almedalen – Digitalisering

6 år sedan

Almedalsveckan är slut och många har gått på semester men inte alla. Jag åt lunch med en av dem som var i Almedalen och frågade honom om hans bild av Almedalsveckan och om det var någon fråga som stack ut i år.

”Inte något speciellt, sa han. Det var färre personer på plats i jämförelse med förra året och det märktes att det inte var ett valår i år.”

Men hållbarhetsfrågorna, hur var det med dem, frågade jag?

”Jo visst, det fanns flera seminarium om digitaliseringen, hållbarhet och hälsan men det var ni, er bransch som pratade om det. Om jag ska vara lite kritisk, fortsatte han, ni lyckades inte få andra branscher att prata om hur de har effektiviserat sin verksamhet och minskat på kostnader genom att just använda verktyget som heter IT & Telekommunikationslösningar. Ni lyckades inte få politiker att prata om IT:s potential och möjligheter, ni har mycket kvar att göra”, sa han.

Jag tänkte på det som han sa och jag tycker att digitalisering inte är en IT-fråga, utan en fråga om hållbarhet, innovation, kompetens, välfärd, och konkurrenskraft.

Jag kan hålla med honom om att det bästa av allt det borde vara att få andra att prata om vår sak. Att Telia har minskat CO2 utsläppen med 83% och ökat energieffektivisering med över 90% det hjälper inte. Tänk om våra kunder börjar prata om våra tjänster och deras potential med att bygga det hållbara Sverige , då kommer det att hända saker. Men för att våra kunder ska kunna göra det måste vi se till att de får underlag och fakta som vi har framme. Vi har forskat och gjort LCA men vad hjälper det om ingen vet om det.

Jag lovade mig själv att efter sommaren ska jag ägna mig mera tid åt kommunikation. Jag återkommer.

Vi hörs snart igen

Catherine