Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Vill du ha tillgång till världsledande molntjänster? Men få dem närproducerade. Det kan Telia hjälpa till med.

7 år sedan

Moderna IT-miljöer är inte längre begränsade till enskilda datacenter som verksamheten själv sköter om. Numera levereras IT i allt högre utsträckning som el, dvs. produceras av globala eller lokala specialister på ”IT-kraft”, som t.ex. Microsoft eller VMware med deras utlandsplacerade moln Azure och Air eller hos Telias egen systemintegratör Cygate med svenskbaserade versioner av dessa molnplattformar. Större företag och organisationers IT-miljöer är därför ofta en blandning eller hybrid av egenproducerad och inköpt datakraft. Det är därför viktigt att kommunikationen i IT-infrastrukturen och mellan systemen är säker, stabil och tillgänglig, oavsett var de produceras.

Av den anledningen är det positivt att Cygate, nu är certifierad medlem i Microsofts Cloud OS Network. Det är intyg på att Telia har den kompetens och tekniska förutsättningar som krävs för att leverera och hantera molntjänster från Microsoft, oavsett om de produceras i Cygates egna datorcenter eller om det handlar om att erbjuda säker kommunikation till Microsofts globala datorcenter. Verksamheten kan flytta system och applikationer i IT-miljön för att de skall ligga där de fungerar bäst.

Nyheten gillades av Microsofts svenske molnchef, Anders Wendt. Så här sa han:

– Cygate är en stark partner med hög kompetens och förmåga att kombinera Microsoft molnplattform med kvalificerade drifts- och nättjänster till hybrid IT inom flera delar av helheten, inte minst Windows Azure Pack och kvalitetssäkrade nättjänster. Jag är glad att få välkomna dem som en Cloud OS Network –partner.

Vi kommer fortsätta bygga ut Microsoft-miljön i Cygates datorhallar för att tillgodose en ökad efterfrågan på Microsoft baserade molntjänster, men som helt eller delvis produceras lokalt. Vill du veta mer? Ta kontakt med Cygate!

One Kommentar

  1. Cygate utvald som Microsoft Cloud OS Network Partner | Ipeer blogg 7 år sedan

    […] Läs mer hos Microsoft, IT-Kanalen, Verkstadsforum eller i Telias blogg. […]