Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Mobilt arbetssätt även på din utlandsresa?!

7 år sedan

Nu är det semestertider för många. Många väljer att resa utomlands och många är vi som tar med sig sina mobila prylar (smartphones, surfplattor och bärbara datorer) för att kunna leva och verka som hemma. Här kommer lite bra information för dig som skall resa utomlands.

Till att börja med när du är utomlands är du gäst i en annan operatörs mobilnät, du ”roamar” hos dem. För att roamingen ska fungera behöver vi som mobiloperatör ha ett avtal om att du som vår kund ska få koppla upp dig i respektive lands operatörs mobilnät. Du behöver inte själv hålla reda på vilken operatör i utlandet du använder. Priserna är samma i hela landet, oavsett operatör.

Den som vill ringa eller skicka meddelande till dig när du är utomlands kontaktar dig som vanligt, 07x-xxxxxxx, medan du som ringer hem till Sverige eller skickar meddelande till en mobil som är hemma i Sverige behöver använda dig av Sveriges landskod först, +46 eller 0046.

Även om du vill ringa någon med ett svenskt mobilabonnemang som semestrar tillsammans med dig i samma land ringer du som om den personen befann sig i Sverige.

Du är som sagt gäst i en annan operatörs nät när du är utomlands, och det betyder att det inte är samma priser som hemma. Det finns några bra tjänster för dig som vi rekommenderar, beroende på om du ska på semester, eller på tjänsteresa eller om du bor och jobbar i närheten eller i något av våra grannländer.

Läs gärna mer om de olika roamingtjänsterna här.

Vi hörs snart igen,

Jessica