Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Sluta slösa tid och pengar på ineffektiva möten!

4 år sedan

Det var inte länge sedan som jag läste att:

–        vi svenskar sitter i möten ca 25% av vår arbetstid om man är chef, annars sitter vi i möten mellan 50% och 80% av arbetstiden.

–        Hälften av all mötestid uppfattas som ineffektiv av deltagarna.

Känner ni igen er? Det gör jag och tyvärr så här ser det ut för de flesta av dem som jag pratar med. Vi inom Telia har minskat våra tjänsteresor med flyg över 79% men vi ökade våra t.ex. videomöten med 988% de senast 5 åren.

Behövs alla dessa möten?

Jag hade en chef som ofta sa att vi skulle kunna minska våra möten med minst 50% utan att någon skulle märka det. Jag tänker på det som han sa, speciellt när jag går till ett möte där det inte finns en plan och syfte för mötet.

Ett ineffektivt möte gynnar ingen, det är bara resursslöseri av människors ambition av att vilja åstadkomma något.

Vi hörs snart igen

Catherine