Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Världens 12 bästa Wifi länder

4 år sedan

Min kollega Nicho skrev tidigare veckan här på bloggen om världens bästa hotellkedja när det gäller Wifi. Wifi är viktigt för många. Kanske mest viktigt då man är ute och reser (i tjänst eller på semestern) och det riskerar att bli dyrt att surfa för mycket med sin telefon. Eller så fungerar roamingen sisådär. Det upplever jag tyvärr ganska så ofta när jag är ute och reser i den här regionen. Det är allmänt dålig kvalitet och ibland fungerar det inte alls. Då blir wifi väldigt viktigt och räddningen för många har blivit öppna publika wifi-nätverk. Men dessa kan också vara långsamma och  rent säkerhetsmässigt osäkra.

Läser på idg.se om en undersökning som Rotten Wi-Fi gjort där de listat världens snabbaste publika wifi-nätverk och Europa dominerar listan. Efter att ha mätt och utvärderat kvalitén på nätverk i 172 länder visade det sig att Litauen erbjuder den bästa och snabbaste surfen. Med en snitthastighet för nedladdning på 15.40 Mbps toppar de listan följt av Kroatien och Estland.

Sverige finns inte med på listan och inte mitt nuvarande hemland Turkiet heller.

 1. Litauen           15.40 Mbps
 2. Kroatien         14.05 Mbps
 3. Estland           13.75 Mbps
 4. Irland              11.43 Mbps
 5. Rumänien      11.32 Mbps
 6. UK                   10.97 Mbps
 7. Danmark        10.52 Mbps
 8. Ungern           10.47 Mbps
 9. Belgien           10.07 Mbps
 10. Slovenien        9.72 Mbps
 11. Bulgarien        9.67 Mbps
 12. Singapore       9.49 Mbps

Vi hörs snart igen,

Jessica