Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Välj backup som tjänst – och lägg energin på IT som skapar värde

6 år sedan

Häromdagen noterade jag hur många gigabyte gamla mejl jag hade. Vet också att alla mina dokument speglas och sparas på en server någonstans i vår IT-infrastruktur. Till det ska läggas all data som genereras av alla de andra digitala verktyg och IT-system jag och kollegorna använder. Av affärsmässiga och regulatoriska skäl så måste mycket av den data som produceras dessutom ha en backup eller långtidslagras. Situationen är säkert snarlik på din arbetsplats. Datamängderna växer därför snabbt. Till det hör att många verksamheter hanterar sin backup själva. Telias systemintegratör Cygate har därför lanserat en mångsidig backup- och restore-tjänst med lagringsjätten EMC som tar sig an den här växande huvudvärken för många verksamheter.

Vad jag menar med mångsidig är att det spelar ingen roll vilken tidigare backup som funnits, om miljön innehåller fysiska eller virtuella delar eller om kunden söker en primär eller sekundär backup, långtidslagring eller replikering, lokal eller extern, av data eller klientdatorer, allt kan ordnas.

Sen bör man tänka på att tjänsten inte är en filbackup, utan backup av de servrar och servermiljöer där filer och system ligger. Även om vi givetvis även erbjuder den typen av tjänster. Cygate har fillagringstjänster för större verksamheter och sen erbjuder vi OneDrive för mindre företag.

Till skillnad från många andra backuplösningar så kontrollerar Cygates tjänst att data inte blivit korrupt eller skadat – antingen vid överföring eller under lagring över tiden. Tack vare att tjänsten nyttjar Telias kommunikationstjänster så kan vi erbjuda hög tillgänglighet och mycket snabba backup- och återställningstider.

Med backup som tjänst så kan du fokusera på IT som skapar värde för verksamheten och kan samtidigt spara en peng då lagring ”inhouse” ofta är en kostsam historia och där kostnaden snabbt ökar i takt med att det produceras mer data.

Cygates Backup och restore-tjänst lanseras som en skräddarsydd tjänst med ett till tre års bindningstid men kommer även som en mer standardiserad tjänst.