Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Nya och gamla favoriter på Smartphonetoppen!

6 år sedan

Jag köpte en ny (jobb)telefon för cirka en månad sedan. Eftersom jag haft en Samsung nu i drygt två år så valde jag att fortsätta med Samsung och köpte en Samsung Galaxy S6 Edge. Den är jag väldigt nöjd med än så länge även om jag nog tycker att själva `Edgen` mest ser coolt ut och har liten eller ingen? praktisk nytta. Min son behöver också byta telefon och håller på att tjata öronen av mig för att få en iPhone 6.

Så vi är nog hyffsat representativa för hur marknaden ser ut för tillfället i Sverige. För kollar vi in Smartphonetoppen för april ser vi att iPhone 6 ligger kvar på tronen, tätt följd av Samsung Galaxy Ace 4 och iPhone 5s. De nya Samsung-modellerna som släpptes förra månaden, Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge landade på plats fem och sex på listan.

För första gången sedan vi började med Smartphonetoppen, har ALLA mobiler på topplistan stöd för 4G. Det visar att ni kunder vill ha tillgång till snabbt bredband i era smarta telefoner. Enligt en rapport från PTS så ökade antalet mobilabonnemang med tillgång till 4G från 1,5 miljoner år 2013 till 4 miljoner år 2014. Det är en ökning på 2,5 miljoner på ett år. Och den trenden lär fortsätta i takt med att det mobila 4G nätet byggs ut och allt fler 4G smartphones finns på marknaden.

Om Smartphonetoppen: Varje månad sammanställer vi på Telia Smartphonetoppen, det är en lista över de tio mest sålda smarta mobilerna i Telias kundtjänst, på nätet, och i våra fysiska butiker. Eftersom vi är en stor återförsäljare av den här typen av mobiltelefoner så ger det en fingervisning om vilka smartphones som är populärast bland er kunder när de köper nya mobiler.

smartphonetoppen-600x400

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem (mars inom parantes):

1. Android (2)

2. iPhone IOS (1)

3. Windows (3)

Smartphonetoppen baserad på april månads försäljning i Telias butiker, kundtjänst och onlineförsäljning (siffran inom parentes är förra månadens placering):

  1. iPhone 6  (1)
  2. Samsung Galaxy Ace 4 (5)
  3. iPhone 5s (2)
  4. Samsung Galaxy S5(3)
  5. Samsung Galaxy S6(Ny)
  6. Samsung Galaxy S6 Edge (Ny)
  7. Sony Xperia Z3 Compact (4)
  8. iPhone 5c (7)
  9. iPhone 6 Plus(6)
  10. Sony Xperia Z3 (9)

Vi hörs snart igen,

Jessica