Bättre Affärer
Sök
Avbryt
Meny

Uppkopplade bilen – glödhet trend, men inte helt ny

7 år sedan

Vår “uppkopplade saker” verksamhet på Telia växer så det knakar med nya spännande tjänster och kunder. Inte så konstigt egentligen. Prognoserna kring hur det som populärt kallas ”Internet of Things” överträffar varandra. Bara i Sverige tror vi att det kommer finnas cirka 35 miljoner uppkopplade saker 2018 (och det är utöver mobiltelefoner, surfplattor och datorer).

En bransch som kopplas upp i rasande takt är just fordon. Allt från personbilar till större fordon som lastbilar, postbilar och sopbilar. Om bara tre år beräknas det åka runt cirka 4,9 miljoner uppkopplade bilar i Sverige. Det handlar om att man sätter sim-kort i bilen så den kan kommunicera med omvärlden. Men fenomenet är egentligen inte nytt.

Företaget Accessor var tidigt ute med tjänster för uppkopplade fordon och som bidrar med konkret nytta till arbetsgivare och medarbetare genom att erbjuda tillförlitliga körjournaler. Där det själva prylen man använder i bilen som innehåller ett SIM-kort och som gör att bilen kopplas upp. Särskilt roligt då att Accessor valde Telia för att koppla upp sin tjänst mot mobilnätet.

– Våra kunder efterfrågar högsta möjliga kvalitet i alla led. Körjournaler är ett viktigt bevismedel för att undvika skönstaxering och våra kunder ställer höga krav på både driftsäkerhet, kvalitet och täckning, säger Niclas Holm, vd för Accessor Sverige AB. Utan optimal nättäckning blir körjournalerna bristfälliga vilket är en betydande risk för våra kunder. Därför är Telia det självklara valet för oss avslutar Niclas Holm.

Tackar och bugar för förtroende Nicklas! Med Accessors erfarenhet och kompetens så är de väl positionerad för att dra nytta av den snabba tillväxt som nu sker på den här marknaden. Spännande att få följa med på deras resa!

* Enligt rapporten Connected Things 2015 från TeliaSonera och Arthur D. Little